Sport

Sverige utan motstånd i kvalgenrep

Sveriges handbollsdamer har svårt med motstånd till OS-genrep. Arkivbild.
Sveriges handbollsdamer har svårt med motstånd till OS-genrep. Arkivbild.

Sverige har problem att hitta motståndare att genrepa mot inför damernas OS-kval i handboll.Samtliga andra europeiska nationer är den veckan upptagna med EM-kval.Samtidigt är det klart att kvalet ska spelas i ryska Astrachan.

Sverige har inte något EM-kval att spela, eftersom mästerskapet spelas på hemmaplan i december i år. Men alla andra europeiska nationer är upptagna med EM-kvalmatcher veckan före OS-kvalet, som spelas den 18–20 mars.

Först vände det svenska förbundet sig till länder utanför Europa, men både Brasilien och Sydkorea som fått frågan har tackat nej.

– Nu hoppas vi på Rumänien, som vi ju har bra kontakter med, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Rumäniens landslag tränas av Tomas Ryde, tidigare förbundskapten för Sverige.

– De spelar EM-kval mot Norge och OS-kvalet i Danmark. Så där emellan kan de stanna till hos oss. Vi hoppas på det, det är ett riktigt bra motstånd.

Skulle inte Rumänien vara sugna på ytterligare ett stopp på sin Norden-turné kan Sverige i stället spela en träningsmatch mot ett pojklag.

Beskedet om var i Ryssland kvalet ska spelas har dragit ut på tiden, men på måndagen stod det klart att Sverige får resa till Astrachan vid Kaspiska havet i södra delarna av landet.

Det uppger Svenska handbollsförbundet på Twitter.

Övriga lag i kvalgruppen är Polen och Mexiko.