Sport

Sveriges EM-elva allt mer tydlig

Oscar Lewicki är redo för EM-debut.
Oscar Lewicki är redo för EM-debut.

Ingen sade det rakt ut.Men spelarna gav ett samstämmigt intryck: De tror sig veta Sveriges startelva till EM-starten mot Irland.

En efter en klev spelarna in i det vita tältet vid sidan av träningsplanen på Stade Léo Lagrange i Saint-Nazaire. Oscar Lewicki var först ut, sedan följde Pontus Jansson, Marcus Berg och Martin Olsson.

Under intervjuerna var alla lika tydliga med en sak.

De har en känsla kring vilka spelare som finns med i Erik Hamréns startelva till måndagskvällens möte med Irland på Stade de France i Paris.

Lewicki gör sig redo för att spela.

Olsson likaså.

Och Jansson är mer fokuserad på att pusha mittbackarna som står före honom i kön.

– De som troligtvis kommer att spela är goda vänner till mig, så jag önskar dem all lycka och kommer hjälpa dem så gott det går. Det är inte så att jag grottar ner mig och är besviken, utan jag kommer göra allt för att hjälpa dem, säger Jansson.

Jansson ger råd

I omklädningsrummet kommer 25-åringen mest av allt vända sig till Erik Johansson.

– "Granen" (Andreas Granqvist) är mer rutinerad. Erik umgås jag mer utanför planen och jag har lite snack med honom och önskar honom lycka till. Han är inte så fotbollsintresserad, så jag kanske kan ge honom några råd om hur hans motståndare är, säger han.

Oscar Lewicki står inför karriärens kanske allra tuffaste match. Men det är inget som verkar bekymra honom.

– Jag har spelat stora matcher förut och det är bara luta sig tillbaka, känna att man har gjort det förut och att det är kul att man får göra det igen, säger han.

Olsson hyllar samarbetet

Vad betyder Champions League-matcherna med Malmö FF?

– Jag tror att det är viktigt. Det är ändå matcher på en otrolig hög nivå och det är viktigt att ha det i bagaget och veta att man har klarat av det bra förut, och nu ska man ut och göra det igen, säger han.

Martin Olsson ger, precis som Lewicki, intrycket av att han kommer att finnas med i Sveriges startelva. Därmed kommer han få ta hand om Sveriges vänsterkant tillsammans med Emil Forsberg.

– Det (samarbetet) har varit bra i de matcher vi har spelat tillsammans. Antingen har han gjort mål eller assist, eller så har jag skapat lägen. Jag tycker defensiven har funkat bra också. Vi lyssnar på varandra, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset