Nöje Musik TV

SVT gör nytt musikprogram i New York

Sarah Dawn Finer. Arkivbild.
Sarah Dawn Finer. Arkivbild.

Zara Larsson, Sarah Dawn Finer och Linda Pira – de är några av namnen i SVT:s nya musikprogram "En kväll i New York". Tillsammans med en gospelkör ska de uppträda på legendariska Apollo Theater i Harlem.

Det blir skönsång och musikaliska möten i SVT när "En kväll i New York" börjar sändas i höst.

I namnlistan finns även Titiyo, Darin, Niklas Strömstedt, Sabina Ddumba, Andreas Johnson, Charlotte Perrelli, Molly Sandén, Oscar Zia, Roger Pontare och Andreas Lundstedt.

Ebba Adielsson, exekutiv producent för programmet, beskriver det som en "rolig mix" av artister från en rad olika genrer.

De anländer alla till "det stora äpplet" i dagarna och inspelningarna börjar direkt.

– Apollo Theater är kanske den mest legendariska scenen i världen och det en otrolig dröm för många artister att få stå på den scenen någon gång i livet. Många stora artister har stått där och att som svensk artist få komma dit för en fullsatt publik är väldigt häftigt, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent för programmet, till TT.

"Känner mig ovärdig"

Även Sarah Dawn Finer beskriver scenen som just "legendarisk".

"Alla som jag lyssnat på sen barnsben har uppträtt eller startat sin karriär på Apollo Theatre in New York. Jag känner mig helt ovärdig att få stå på den scenen, men när tillfälle ges, så kan man inte säga nej", skriver hon i en kommentar till SVT.

Varje artist kommer att få välja en låt som de sedan ska framföra tillsammans med The Late Show Gospel Choir, som känns igen från David Lettermans "Late show".

Premiär i höst

De medverkande artisterna har olika mycket erfarenhet av att sjunga gospel. Sarah Dawn Finer sjöng i en gospelkör redan i tidiga tonåren och för några år sedan gästsjöng hon i en amerikansk kör i Queens.

"Gospel- och soulmusikens rötter här i USA och i New York är unika och att få ta del av det, bara för en sekund, är en ära", säger hon.

Adam Ihse/TT
Zara Larsson. Arkivbild.