Nyheter Sverige

Tätt mellan kungliga tårtor

Prinsessan Estelle har en unik förmåga att vara glad, säger de som träffar henne ofta. Här är hon på hockey med pappa Daniel. Arkivbild.
Prinsessan Estelle har en unik förmåga att vara glad, säger de som träffar henne ofta. Här är hon på hockey med pappa Daniel. Arkivbild.

Det är tätt mellan de kungliga tårtorna.I lördags fyllde prinsessan Leonore två år och på tisdagen fick prinsessan Estelle blåsa ut fyra ljus.

För Estelles mamma, kronprinsessan Victoria, och pappa prins Daniel tycks den närmaste framtiden bli dominerad av kalas och presenter.

Den höggravida kronprinsessan väntas föda vilken dag som helst och Estelle får då ett syskon i något försenad födelsedagspresent.

Dagens uppvaktning för fyraåringen hölls på Haga slott i kretsen av den närmaste familjen.

– Det är helt privat, säger Ann-Christine Jernberg, en av hovets informationssekreterare.

Estelle, som en dag blir drottning när mamma Victorias drottningresa är över, går på en förskola i Djursholm och att hon är poppis bland många går inte att ta miste på.

Födelsedagshälsningarna på hovets hemsida liksom på Facebook trillade in i strid ström under hela födelsedagen.

– Hon har en unik förmåga att alltid vara glad. Varje gång vi sett henne i offentligheten har hon dansat och sprungit och vinkat, säger Roger Lundgren, chefredaktör för tidningen Kungliga magasinet.

– De gånger vi har Estelle på omslaget säljer vi alltid fler tidningar.