Sport Sport-topp

Tålamod bakom Pittsburghs seger

Pittsburgh Penguins besegrade Tampa Bay med 4–1.
Pittsburgh Penguins besegrade Tampa Bay med 4–1.

Pittsburgh har tagit greppet om NHL-semifinalen mot Tampa Bay och vann den tredje matchen med 4–2.Skälet heter tålamod.– De har en bra målis, visst. Men vi fortsätter skjuta och till slut orkar de inte mer, säger Carl Hagelin till Aftonbladet.

Pittsburghs tålamod prövades ordentligt i den tredje semifinalen, som spelades i Florida. Trots massiv press lyckades de inte få in något mål förrän det var tio sekunder kvar av den andra perioden. Det var Hagelin som fick in pucken bakom den storspelande 21-årige ryske målvakten Andrej Vasilevskij, som räddade 44 skott i matchen.

Det var Hagelins femte mål i slutspelet.

– En av våra främsta styrkor är att vi aldrig blir frustrerade. Vi vet att vi kan göra mycket mål även i slutspelet och fortsätter vi bara pusha kommer pucken förr eller senare gå in, säger Hagelin.

Fem minuter in i den tredje perioden var Hagelin framme igen och noterades för en assist när lagkamraten Phil Kessel drygade ut ledningen till 2–0.

Carl Hagelin utsågs till en av matchens bästa spelare.

– Det har känts bra hela slutspelet, men ja, det här var en sån match när jag fick mycket puck och var med och skapade mycket chanser och då är det extra roligt, säger svensken.

Pittsburgh leder med 2–1 i matcher i bäst av sju.