Nöje TV

Taggat gäng i "Mästarnas mästare"

Alla deltagare i årets "Mästarnas mästare".
Alla deltagare i årets "Mästarnas mästare".

Han har vunnit det mesta inom ishockey – nu ska ikonen Peter Forsberg försöka ta hem "Mästarnas mästare". – Det är ju ett familjeprogram. Hur grisig kan man vara för att gå vidare? Det gäller ju att vinna, säger han.

Peter Forsberg är en av tolv före detta idrottsstjärnor i den åttonde upplagan "Mästarnas mästare", som sänds i SVT med start den 6 mars.

Inför den annorlunda utmaningen flera år efter att hockeykarriären var över ville "Foppa" komma något sånär vältrimmad, berättar han vid programpresentationen.

– Jag började löpträna när jag bestämde mig för att ställa upp. Nog gick jag ner åtta, nio kilo. Det är ju ett antal miljoner som kollar, jag ville inte göra bort mig alltför mycket i alla fall, säger han.

– När jag slutade med hockeyn hade jag svårt att motivera mig för att träna. Jag har inga problem med att gå upp i vikt, mer problem att gå ner.

"Varje tävling viktig"

Tävlingsinstinkten vaknade till liv vid de oväntade tävlingsinslagen – även om det var svårt att förbereda sig inför det okända.

– Det mest frustrerande var att man inte fick veta vilka grenar vi skulle göra innan vi kom till platsen. Jag ville förbereda mig. Varje tävling är viktig, tre skulle åka ut, då vill man ju veta vad det är för tävling.

Peter Forsberg hade sambon Nicole och parets två barn med sig under inspelningen.

– Den här gången passade det bra i kalendern. Nicole var ju gravid, men det var inget vi visste om, säger Forsberg med ett leende.

Första äkta paret

Även armbryterskan Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry är med och fajtas – vilket blir det första äkta paret i "Mästarnas mästares" historia.

– Det är ju smickrande att få vara med. Jag trodde första att det var ett nytt koncept när det ville ha med ett par, säger Heidi Andersson.

I programmet delas deltagarna upp i två sexlagsgrupper, som på väg mot finalen minskar så att bara tre går vidare från varje grupp.

– Vi ville helst att vi skulle vara i olika grupper. Men det ville inte SVT.

Men den äktenskapliga gemenskapen höll ändå ihop bra i det idrottscelebra sällskapet.

– Heidi är explosiv, stark och kan klättra och allt sånt. Jag är stel som en järnpinne, men har väl andra kvalitéer, säger Björn Ferry.

– Ja, uthållighet – och skarp hjärna, fyller Heidi Andersson i till makens belåtenhet.

Jonas Ekströmer/TT
Ishockeyspelaren Peter Forsberg har löptränat för att vinna "Mästarnas mästare".
Jonas Ekströmer/TT
Skidskytten Björn Ferry och armbrytaren Heidi Andersson är det första äkta paret i "Mästarnas mästare".