Sport

Tampa Bay en match från final

Tampa Bays Tyler Johnson sätter det avgörande målet bakom Pittsburgh-måvakten Marc-Andre Fleury.
Tampa Bays Tyler Johnson sätter det avgörande målet bakom Pittsburgh-måvakten Marc-Andre Fleury.

Tampa Bay vann den femte NHL-semifinalen mot Pittsburgh med 4–3, efter förlängning.Och är nu bara en match från sin andra raka final.

– Förhoppningsvis har vi lärt oss något av det som hände förra året och fixar det här på hemmaplan nu, säger Anton Strålman till Aftonbladet.

Strax innan domaren skulle blåsa av för den första periodvilan satte Pittsburghs Brian Dumoulin 1–0 till hemmalaget.

Patric Hörnqvist var pigg när han kom in på isen igen efter pausen och drygade ut ledningen till 2–0 med sitt sjunde mål i NHL-slutspelet, 1.30 in i den andra perioden. Hagelin passade fram till Hörnqvist, framför målet, som satte pucken bakom Tampa-målvakten Andrej Vasilevskij.

– Men vi får aldrig panik och blir inte frustrerade, vi bara fortsätter jobba på. Vi vet att utdelningen kommer till slut, säger Strålman.

Snabbt avgörande

Pittsburghs 2–0-ledning stod sig fram till mitten av den andra perioden då Alex Killorn och Nikita Kutjerov gjorde två mål inom en och en halv minut.

Pittsburgh tog tillbaka ledningen i periodens slutminut och segern såg ut att vara klar, innan Kutjerov klev fram igen och ordnade förlängning. Enbart 53 sekunder in i förlängningen fastställde hans lagkamrat Tyler Johnson slutresultatet 4–3.

Den sjätte matchen spelas natten mot onsdag i Tampa. Då hoppas Tampa att man inte upprepar misstaget från i fjol då man inte lyckades avgöra i den sjätte semifinalen mot New York Rangers.

Extremt mycket

– Det blir årets svåraste match. De kommer vara oerhört desperata, säger Victor Hedman.

– Men vi lärde oss mycket när vi gick igenom det här ifjol, vi vet att det är extremt mycket upp och ner i de här serierna, och det har gett oss ett väldigt lugn. Så jag känner tillförsikt.

Tillförsikt känner även Pittsburghs Patric Hörnqvist.

– Hos mig finns det ingen tvekan om att vi kommer tillbaka hit för en Game 7, säger han.