Nyheter Sverige

Tatuering stoppade man på flyg

En man avvisades från ett Norwegian-plan som skulle flyga från Arlanda till Kreta. Arkivbild.
En man avvisades från ett Norwegian-plan som skulle flyga från Arlanda till Kreta. Arkivbild.

En man avvisades från ett Norwegian-plan som skulle flyga från Arlanda till Heraklion på Kreta. Polisen uppger att mannen ska ha haft en tatuering som planets kapten reagerade på.

Norwegian bekräftar händelsen som Expressen var först med att rapportera om.

– Det vi kan bekräfta är att en man blev nekad att flyga till Kreta från Arlanda i går kväll (torsdag). Polisen blev kontaktad och ytterligare frågor kan ställas till polisen. Vi har inga detaljer runt detta som vi vill kommentera, säger Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikationschef på Norwegian, till TT.

Ingen fler blev avvisad, enligt Nielsen.

– En i mannens sällskap valde att gå av i sällskap med honom, säger han.

Kaptenens beslut

Det var kaptenen på flygplanet som tog beslutet.

– Det är alltid kaptenen som tar det slutgiltiga beslutet, men polisen blev kontaktad och det blev beslutat att mannen inte skulle följa med till Kreta.

Sandaker-Nielsen vill inte kommentera anledningen till varför mannen blev avvisad.

– När sådana beslut tas är det för att tillvarata besättningens och passagerarnas säkerhet. Man kastar inte av folk för att det är kul, säger han.

"Reagerade på tatuering"

Enligt polisen var upprinnelsen en tatuering.

– Kaptenen på flyget reagerade på en passagerares tatuering och ville samtala med passageraren och önskade polisiär närvaro. Därefter togs beslutet att han inte skulle få följa med, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid polisen, till resetidningen Vagabond.

Enligt en person som Expressen har pratat med liknade tatueringen en IS-flagga, enligt en annan var det en koranvers på arabiska. Dessa uppgifter är obekräftade.

Den avvisade mannen blev inte frihetsberövad och är inte misstänkt för något brott. Han och hans sällskap kommer ersättas för sina biljetter, rapporterar Vagabond.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset