Sport

Taylor tillbaka i landslaget

Jeffery Taylor fanns med när landslagstruppen inför EM-kvalet i september presenterades på fredagen. Arkivbild.
Jeffery Taylor fanns med när landslagstruppen inför EM-kvalet i september presenterades på fredagen. Arkivbild.

Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut en bruttotrupp inför basketherrarnas tuffa EM-kval i september.Tillbaka i landslaget är Jeffery Taylor, däremot saknas Jonas Jerebko.

Sverige ställs mot Bosnien-Hercegovina och Ryssland i EM-kvalets enda trelagsgrupp.

En riktigt svår lottning.

– Det vore historiskt om vi tar oss vidare från den här gruppen, vi fick den tuffaste gruppen i hela kvalet, sade förbundskapten Vedran Bosnic till TT efter lottningen i januari.

Han har nu tagit ut 24 spelare som senare ska bli 18 och den första EM-kvalmatchen spelas den 3 september på bortaplan mot Bosnien-Hercegovina.

Taylor tillbaka

Jonas Jerebko, som tidigare tackat nej till landslaget, saknas även i detta EM-kval.

Tillbaka är däremot Jeffery Taylor, som 2014 stängdes av från landslaget efter en misshandelsdom. Senast Sverige deltog i EM, 2013, hade Taylor högst poängsnitt av samtliga spelare i turneringen.

Med i truppen finns också Barcelonaproffset och NBA-draftade Marcus Eriksson, som också tackat nej till landslaget tidigare.

"Jag ska göra mitt bästa för att bidra till att vi går till EM. Det ska bli sjukt kul att spela för landslaget och speciellt i Uppsala och på Hovet", säger han i ett pressmeddelande.

Ungt lag

Gruppvinnaren och de fyra bästa grupptvåorna (av sju) går vidare till EM 2017.

"Vi ska välja ut de spelare som spelar bäst ihop i varje given situation. Vårt unga lag måste fajtas på en mycket hög nivå varenda träning för att vi ska ha en chans att spela bra genom hela kvalet. Vi måste ta oss an detta med en mycket professionell attityd från första dagen och sedan stegra oss för varje träning och varje förberedelsematch. Jag ser fram emot att de uttagna spelarna kommer koncentrerade och redo till lägret", säger Vedran Bosnic.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset