Nöje Musik TV

Teckentolkaren kastade tröjan i tv

Teckenspråksgestaltaren Romel Belcher lever sig in i Samir & Viktors "Bada nakna".
Teckenspråksgestaltaren Romel Belcher lever sig in i Samir & Viktors "Bada nakna".

När Samir & Viktor slet av sig kläderna under "Bada nakna" ville SVT:s teckenspråksgestaltare Romel Belcher inte vara sämre. – Mina kollegor gillade idén, berättar Belcher för TT.

"Vi ska bada nakna på Sergels torg och leva livet utan sorg", sjunger Samir & Viktor i bidraget som kom sist i Melodifestivalens final.

De som följde den teckentolkade versionen av finalen fick se Romel Belcher leva sig in i låten till den grad att han också blottade bringan.

– Jag lekte med tanken på att ta av mig tröjan när jag jobbade med låten men det var inget som jag tänkte skulle bli av. Reaktionerna kan ju bli helt tvärtemot allt man tänkt så jag fick kolla med mina kollegor som gillade idén, så därifrån var det bara att jobba på att verkligen leverera allt, berättar Belcher.

"Mycket förarbete"

Det är inte första gången en av SVT:s teckenspråksgestaltare blir rubrikmaterial. I fjol blev teckentolkaren Tommy Krångh en viral succé när hans dansanta tolkningar av låtar Magnus Carlssons "Möt mig i Gamla Stan" och Måns Zelmerlöws "Heroes" spreds på Youtube.

Efteråt blev Krångh intervjuad av utländska medier som The Guardian, New York Times och CNN.

Enligt Romel Belcher är förberedelserna inför uppdraget omfattande.

– Att få ihop allt handlar om så mycket förarbete. Det rätta valet av tecken ska stämma med tempot, inlevelsen och att föra fram artisternas budskap med sina låtar. Att få till det med mina låtar krävde så mycket mer det här året och det var verkligen frustrerande, så det är rätt skönt att det gick bättre än förväntat!

Tolkade vinnarlåten

Romel Belcher tolkade även Frans vinnarlåt "If I were sorry". Han tycker att rätt låt vann.

– Det är en rätt fin låt med ett skönt tempo och budskap. Det var en bra mix av låtar i år och hela Melodifestivalen bjöd verkligen på en bra fest.

SVT
Romel Belcher innan han tog av sig tröjan.

Läs också