Sport

Thelin matchhjälte för Jönköping

Jönköping jublar efter att Tommy Thelin gjort 1–0 mot Djurgården.
Jönköping jublar efter att Tommy Thelin gjort 1–0 mot Djurgården.

Tommy Thelin blev hjälte när Jönköping bröt en negativ trend. Det blev 1–0 hemma mot Djurgården, som fortsätter att förlora i allsvenskan.

Djurgården hade inför matchen förlorat fem av sina sex senaste matcher och Jönköping hade inte vunnit sedan 17:e april.

Det blev Jönköping som lyckades bryta sin negativa trend.

Inledningsvis hade hemmalaget problem med Djurgårdens höga press. Passningarna gick inte fram och gästerna hade ett litet grepp spelmässigt.

Redde ut stormen

Men Jimmy Thelins mannar skulle reda ut stormen, de låg på rätt sida av bollen och väntade tålmodigt på att slå till. Och då small det till från ingenstans.

Fredic Fendrich hittade in med en boll till Pawel Cibicki som på ett tillslag, förlängde bollen till Tommy Thelin, som i sin tur rundade Djurgårdens målvakt Kenneth Høieoch prickade in 1-0.

Djurgården hade störst bollinnehav och flest avslut i matchen. Ändå levererades det inte när det behövdes. Stockholmslaget inkasserade sin sjätte förlust på de senaste sju matcherna.

– Vi hade goda intentioner men vi blev lite spända. Viljan blev så het så att det knöt sig när vi jagade mål i slutet, förklarade tränaren Pelle Olsson.

Nyförvärv från start

Nyförvärven Magnus Eriksson och Othmar El Kabir gick rakt in i startelvan. Men deras närvaro lyste inte direkt.

– Vi var inte tillräckligt hänsynslösa i den sista tredjedelen, men jag tycker att vi i stort sett dominerar matchen, säger Magnus Eriksson, som fick beröm av Pelle Olsson.

Mot slutet lyfte Djurgården fram sina positioner i hopp om en sen kvittering. Men glöden och de sista taktiska direktiven slog aldrig hål på hemmalagets försvar.

I sista minuten hade i stället Robert Gojani läge att öka på hemmaledningen, men slutresultatet blev 1-0.

Jönköping tog sig i och med segern upp på fastare mark i allsvenskan. Djurgården är en poäng före Hammarby som för närvarande finns på kvalplats i tabellen.