Sport

Thomsen blir inte förbundskapten

Helle Thomsen blir inte damlandslagets förbundskapten. Arkivbild
Helle Thomsen blir inte damlandslagets förbundskapten. Arkivbild

Svensk damhandboll fick inte som den ville.Helle Thomsen är inte längre aktuell som förbundskapten och nu jobbar förbundet vidare med andra namn.

Thomsen gjorde comeback som förbundskapten i det lyckade OS-kvalet i mars där hon klev in i stället för sparkade Thomas Sivertsson. Redan då var tanken att hon skulle leda damerna i OS i Rio de Janeiro i augusti och parallellt fortsätta med jobbet som tränare för den danska klubben FC Midtjylland.

Men så blir det inte.

Midtjyllands ståndpunkt var att antingen tränar hon klubben, som hon har kontrakt med i ytterligare ett år, på heltid eller inte alls.

Och Thomsen ville inte lämna klubblagsuppdraget.

"Det har inte varit någon hemlighet att Helle Thomsen varit ett av namnen vi jobbat hårdast för, men tyvärr har vi inte fått något slutligt besked från Helle under dagen och vi har därmed valt att gå vidare med de andra alternativ vi har", säger landslagschefen Lasse Tjernberg i ett pressmeddelande.

Den 9 juni samlas damerna för det första OS-lägret, i Portugal tillsammans med regerande världsmästaren och olympiska mästaren Norge.

"Vi kommer att lösa detta. Jag är inte orolig att vi inte ska ha en högkvalificerad förbundskapten när OS-laddningen startar", säger Tjernberg.