Nöje Musik

Thrash metaltrummisen Nick Menza död

Den tidigare Megadeth-trummisen Nick Menza är död. Arkivbild.
Den tidigare Megadeth-trummisen Nick Menza är död. Arkivbild.

Den tidigare trummisen i thrash metal-bandet Megadeth, Nick Menza, är död. Han kollapsade på scen under en spelning i Los Angeles.

Nick Menza ska ha fått en massiv hjärtattack och fallit ihop på scenen under en spelning på jazzklubben Baked Potato i Los Angeles, skriver sajten Blabbermouth.

Menza-familjens talesperson J Marshall Craig bekräftar på Facebook att trummisen avlidit. Han skriver att flera spännande projekt var på gång men att Menza dog när han gjorde det han älskade.

Nick Menza var trummis i Megadeth i nio år och han medverkar på flera av bandets mest framgångsrika skivor, bland annat på "Rust in peace", "Countdown to extinction" och "Youthanasia."

"Alla visste vilken unik och duktig trummis Nick Menza var, men han var också en vän som man kunde lita på, en rolig bandmedlem såväl som en bra pappa. Jag är otroligt ledsen, det här kunde jag aldrig ha förutspått. RIP Broder", skriver trummisens tidigare bandkamrat Marty Friendman på Facebook.

Megadeths frontman Dave Mustaine är chockad över beskedet och skriver på Twitter: "Säg att det inte är sant. Jag vaknade vid 4 och fick höra att Nick Menza dött den 21/5 när han spelade trummor med Ohm på the Baked Potato."