Sport

Tiden rinner ut för Nylander

Sveriges Rikard Grönborg under lördagens kvartsfinal.
Sveriges Rikard Grönborg under lördagens kvartsfinal.

Tiden börjar rinna ut för skadade stjärnan William Nylander.Ett beslut är på gång om det blir någon JVM-comeback.– Jag tror ni kommer att få reda på det ganska snabbt, klockan tickar, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg efter kvartsfinalen.

Nylander åkte på en (förmodad) hjärnskakning när han tacklades mot huvudet i premiären mot Schweiz. Nu har det gått en vecka och William Nylander har fortfarande inte varit på is.

Juniorkronorna har under söndagen sin sista riktiga träning under detta JVM. Sedan spelas de två återstående matcherna, semifinalen mot Finland och finalen/bronsmatchen, på måndag och tisdag.

Kan Nylander inte träna på söndagen blir det av allt att döma ingen comeback i JVM.

Grönborg hade inte mycket att säga om läget med stjärnan efter Slovakienmatchen:

– Jag är ingen doktor så det vore fel av mig att kommentera, nu har vi de spelare vi har och de har gjort ett fantastiskt jobb. Det är dem vi fokuserar på.

Efter fem matcher i Helsingfors ishall spelas de återstående matcherna i Hartwall Arena dit landslaget flyttade över sin utrustning på lördagskvällen.

Grönborg om Finland:

– De har ju en utpräglad förstakedja som har producerat, men även en andrakedja med (Kasperi) Kapanen, så de har ett ganska bra djup på forwardssidan, sade han.

Trion Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho och Patrik Laine har öst in 38 poäng hittills på fem matcher.

Grönborg säger dock att taktiken inte kommer att anpassas efter motståndaren.

– Nej, vi vill att de ska spela vårt spel och det är den största grejen för oss – att vi helt enkelt går ut och sätter taktpinnen.