Nyheter Sverige Sverige-topp

Tidigare mordförsök mot ihjälskjuten

Ett stort polispådrag vid platsen efter skottlossningen i Norrköping.
Ett stort polispådrag vid platsen efter skottlossningen i Norrköping.

En man sköts ihjäl i Hageby i Norrköping i en skottlossning med flera personer inblandade. En annan man skottskadades.Den nu dödade mannen har tidigare utsatts för ett mordförsök och rättegången skulle börja på onsdagen.

Larm om en skottlossning på en parkeringsplats i stadsdelen Hageby i Norrköping kom in till polisen strax efter klockan 14 på tisdagen.

– Vi fick samtal från personer som hört att det smällde i området och att minst en person låg på marken. Vi åkte dit och träffade på två personer, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.

En av männen, en man i 20-årsåldern avled senare på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. En rättegång om försök till mord skulle ha startat på onsdag, om en händelse i oktober i fjol där den nu ihjälskjutne mannen attackerades.

"På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag att diskutera med tingsrätten och övriga parter i morgon i samband med att rättegången startar" skriver chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Flera inblandade

Mannen som skottskadades lindrigt, en man i 35-årsåldern, greps och anhölls efter förhör på sjukhuset misstänkt för försök till mord, men är kvar på sjukhuset för fortsatt vård. Även han har tidigare utsatts för ett mordförsök.

Däremot har polisen inte gripit någon misstänkt för mordet. Polisen tror att flera personer befann sig och var inblandade i skottlossningen.

– Vi letar fortfarande efter en eller flera gärningspersoner, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Beslag av fordon

Vad den avlidne mannen och den gripne mannen har för koppling till varandra är inget polisen vill uttala sig om.

– Det kan vara så att de har ett kriminellt förflutet. Men det är för tidigt att säga något om händelseförloppet eller motivet. Vi hoppas att bilden ska klarna, säger Fredrik Kliman.

En teknisk undersökning genomfördes på brottsplatsen under dagen och polisen har även hört flera vittnen.

– Vi har gjort vissa fynd och beslagtagit ett fordon som ska undersökas närmare.

En förundersökning om mord alternativt dråp är inledd samt om försök till mord.

Niklas Luks/TT
Ett stort polispådrag vid platsen efter skottlossningen.