Utbildning Nyheter Sverige

Tillrättavisade barn med vinkelslip

En företagare i Söderhamns kommun som haft intrång på sitt verkstadsområde åkte till skolan och tillrättavisade skolbarnen – med vinkelslip och kniv. Arkivbild.
En företagare i Söderhamns kommun som haft intrång på sitt verkstadsområde åkte till skolan och tillrättavisade skolbarnen – med vinkelslip och kniv. Arkivbild.

En företagare i Söderhamns kommun som haft intrång på sitt verkstadsområde åkte till skolan och tillrättavisade skolbarnen – med vinkelslip och kniv.– Han har gått över alla gränser, säger rektorn om tilltaget.

Det var i onsdags som företagaren kom på några barn i mellanstadieåldern som tagit sig in på företagets område. Ett av barnen hade en kniv som företagaren tog hand om.

Mannen tog kontakt med skolan och kom överens med rektorn om att dagen efter berätta om sin verksamhet och att det kunde vara farligt att vistas på området. Men besöket blev inte som rektorn tänkt sig.

Mannen hade med sig den beslagtagna kniven och en vinkelslip. Inför eleverna i årskurs 4, 5 och 6 skar han sönder kniven med vinkelslipen, skriver helahalsingland.se. Han bad också de skyldiga barnen räcka upp handen, vilket de gjorde.

– Han har gått över alla gränser. När jag fick veta det senare på dagen så ringde jag upp honom. Han trodde att han gjorde dem en tjänst, säger rektorn till sajten.

Företagaren är ångerfull och menar att syftet med besöket bara var att visa att hans verkstadsområde är en olämplig miljö, inte att peka ut någon.

– Jag skulle inte ha lagt ner tid på det här om jag inte brydde mig och det blev fel, säger mannen.

Rektorn vill inte uttala sig om det kan bli aktuellt med en polisanmälan.