Nöje

Timberlake hyllar svenska bidraget

Justin Timberlake under fredagskvällens genrep inför lördagens final i Eurovision Song Contest.
Justin Timberlake under fredagskvällens genrep inför lördagens final i Eurovision Song Contest.

Justin Timberlake stal showen under genrepet inför Eurovisions final. När stjärnan hälsade på Frans uttryckte han sin uppskattning för det svenska bidraget. – Det är en fantastisk låt, sade Timberlake till Frans.

Ett leende. Ett vinnande? Frans Jeppsson Wall är de små gesternas man, men i Eurovision Song Contest innebär det att han sticker ut.

Publiken som fyller Globen för att uppleva genrepet inför lördagens final klappar med i "If I were sorry" från första versen. Effekten är smittande. Till och med i pressrummet sitter tillresta schlagerkorrespondenter och klappar takten.

Säkert intryck

Frans gjorde ett bergsäkert intryck på fredagen. Tack vare ett väl genomarbetat kameraarbete med många snygga närbilder lyckas SVT blåsa liv i hans närmast minimalistiska nummer.

"Vilken kväll! Publiken var fantastisk och mitt team var on point", skriver Frans i ett sms till TT.

Men det var USA som stal showen under repetitionerna av den europeiska musikfesten. Justin Timberlake står för pausunderhållning i finalen och när han uppträdde under det publika genrepet uppstod en viss kontrast, om man ska uttrycka sig diplomatiskt.

När Måns Zelmerlöw presenterade Timberlake i green room ställde sig de tävlande artisterna i givakt. Vissa tog upp mobiler för att fotografera stjärnan.

Hyllar Frans

Frans fick chansen att skaka hand med Justin Timberlake som hyllade det svenska bidraget.

– Har du skrivit den låten? Jag älskar den låten. Det är en fantastisk låt, sade Timberlake till Frans, uppger den svenske artistens presskontakt för TT.

Frans blev hedrad av Timberlakes vänliga ord.

"Finner inga ord. Tacksam", skriver han i sms till TT.

Justin Timberlake kommer till Globen för att lansera sin nya singel "Can't stop the feeling", i sin tur en del av marknadsföringen av den animerade barnfilmen "Trolls". Låten kommer gissningsvis att ligga på listor över hela världen långt efter det att frökapslarna har blåst av maskrosbollen Eurovision.

Privat
Frans fick chansen att skaka hand med Justin Timberlake som hyllade det svenska bidraget.
Maja Suslin/TT
Justin Timberlake hyllade det svenska bidraget när han hälsade på Frans efter sitt uppträdande under genrepet.
Maja Suslin/TT
Den amerikanska artisten Justin Timberlake och programledaren Måns Zelmerlöw under fredagskvällens genrep.
Maja Suslin/TT
Justin Timberlake i Stockholm.
Maja Suslin/TT
Frans under fredagskvällens genrep.