Nöje Musik TV

Timberlake redo för Eurovision

Justin Timberlake är i Cannes för att marknadsföra filmen "Trolls", som han skrivit musik till. På lördag är han aktuell som mellanakt i Eurovision Song Contest i Sverige.
Justin Timberlake är i Cannes för att marknadsföra filmen "Trolls", som han skrivit musik till. På lördag är han aktuell som mellanakt i Eurovision Song Contest i Sverige.

– Med modiga steg gör jag mig beredd att gå dit ingen amerikan tidigare har gått. Med de orden gör sig Justin Timberlake beredd att åka till Stockholm för att sjunga under Eurovisionfinalen på lördag

I en exklusiv TT-intervju säger han:

– Vem vet, kanske kan det vara ett första steg mot att låta även USA vara med i tävlingen.

Vi möter honom på filmfestivalen i Cannes. Han har kommit hit för att göra pr för den kommande animerade filmen "Trolls". Han gör rösten till filmens huvudperson, har skrivit fyra nya låtar till den - bland annat "Can't stop the feeling" som han sjunger under mellanakten i Stockholm på lördag – och han har varit filmens musikproducent. På soundtracket återfinns också den svenska duon Icona Pop.

– Vi är ju ute på den här stora pr-rundan nu, så när möjligheten kom att vara med i Eurovision Song Contest tänkte jag "varför inte".

Har sett tävlingen

Har han någon aning om vad det är han ger sig in i? Ja, faktiskt.

– Jag har sett tävlingen de två senaste åren, säger han. Vad tycker han om kvaliteten på det han hört? Han ler.

– Du menar att det är något varierande? Jo, så är det.

Det är de svenska hitmakarna Max Martin och Shellback som har skrivit och producerat "Can't stop the feeling" och Timberlake är översvallande när han talar om Martin

– Max är den bäste. Ska inte han få det där priset nu, Polarpriset? Han är verkligen värd det. Han är en av de bästa popmakarna på denna planet.

Älskar Zlatan

Något Timberlake missar just nu när han är ute på pr-turné är möjligheten att se fotboll. Han älskar europeisk fotboll – speciellt en viss Zlatan.

– Jag gillar verkligen Ibrahimovic. Max och jag hade många samtal om honom.

Bara några timmar efter TT:s intervju flyger Timberlake till Stockholm. I den svenska huvudstaden väntar redan hustrun Jessica Biel och sonen Silas, som har turistat i Sverige i väntan på honom. "Hur är vädret där nu", undrar han och säger "jag ska ha kul där, jag tycker det ska bli väldigt kul att vara med och sjunga på lördag".

Joel Ryan
Justin Timberlake och Anna Kendrick sjöng Cyndi Laupers "True colors" när filmen "Trolls" lanserades på filmfestivalen i Cannes.
Joel Ryan
Justin Timberlake kommer till Sverige för att sjunga sin låt "Can't stop the feeling" under Eurovision Song Contest på lördag.