Nöje Musik TV Metro Music

Timberlake uppträder i ESC-finalen

Justin Timberlake. Arkivbild.
Justin Timberlake. Arkivbild.

Eurovision Song Contest-finalen får celebert besök – världsstjärnan Justin Timberlake ska uppträda i en av mellanakterna. "Det här är en fantastisk möjlighet", säger Sven Stojanovic, showproducent för ESC 2016, i ett pressmeddelande.

Han har vunnit nio amerikanska Grammys och släppt hittar som "Cry me a river", "Sexyback och "Mirrors". På lördag intar stjärnan Justin Timberlake Globen i Stockholm för att framföra nya singeln "Can't stop the feeling" inför ESC-publiken.

"Vi är mycket glada och förväntansfulla över att Justin Timberlake kommer att framföra sin nya låt tillsammans med sitt band i vår show. Det blir också extra speciellt eftersom det är de svenska låtskrivarna Max Martin och Shellback som har skrivit och producerat låten tillsammans med Justin Timberlake", säger Sven Stojanovic i ett pressmeddelande.

Timberlake slog igenom som en av medlemmarna i pojkbandet 'Nsync och solodebuterade 2002 med plattan "Justified". Hans senaste skivor, "The 20/20 experience" och "The 20/20 experience – 2 of 2", släpptes för tre år sedan.

Vid sidan av musiken har Justin Timberlake medverkat som skådespelare i en rad filmer, bland annat komedin "Bad teacher", Oscarsbelönade "The social network" och "Friends with benefits" där han spelade mot Mila Kunis.