Sport

Tingsryd tillbaka i topp

Tingsryd är tillbaka i segerspåret – och som serieledare i hockeyallsvenskan.Éric Castonguay ledde Smålandslaget till 3–2 i toppmötet med Västerås.

I fredags tvingades Tingsryd lämna över serieledningen i hockeyallsvenskan till AIK. Stockholmslaget fick bara njuta över helgen.

På måndagen återtog Smålandslaget kommandot. Efter två inledande förluster 2016 kom årets första seger hemma mot tabellfemman Västerås.

Bakom trepoängaren låg Éric Castonguay.

Den 28-årige kanadensaren har tidigare samlat mål och assist i olika nordamerikanska ligor, i Frankrike och Norge.

Nu gör han mål, spelar fram lagkamrater och dödar utvisningar i Nelson Garden Arena, Tingsryd, Småland. Mot Västerås blev det två fullträffar, 1–0 och 2–2.

– Vi sade före säsongen att vi skulle spela 52 slutspelsmatcher. Vi jobbar stenhårt och ger allt varje kväll. Och har kul. Vi har en fantastisk lagkemi, sade Castonguay till CMore.

Poängkungen var på isen även vid segermålet men överlät hjälterollen till amerikanen Denny Kearney. Filip Owesson jobbade fram pucken i numerärt överläge.

– Det här är helt klart bästa laget (jag spelat i). Det är ganska självklart när vi ligger i toppen av allsvenskan, sade Owesson som gör sin femte A-lagssäsong i klubben.

Tingsryd har med en match mer spelad 13 poäng till godo på tabelltrean Oskarshamn i kampen om de två finalplatserna.