Sport Sport-topp

Tingsryd–AIK i allsvenska finalen

AIK och Tingsryd gör upp i hockeyallsvenskans finalserie. Arkivbild.
AIK och Tingsryd gör upp i hockeyallsvenskans finalserie. Arkivbild.

Tingsryd behövde en poäng för att säkra minst andraplatsen och en matchserie mot AIK i den hockeyallsvenska finalen.Det blev tre.Men det satt hårt inne.

Karlskoga verkade inte vilja ge bort något när Tingsryd kom på besök till Nobelhallen. Och varför det? Kampen om de övriga sex playoff-platserna är stenhård.

Fram till sista perioden ledde Karlskoga med 2–1, men Tingsryds starka spurt gav betalt i form av tre mål och 4–2-vinst.

Samtidigt gjorde tabelltrean Oskarshamn vad man kunde för att ha chansen att komma ifatt och förbi sin småländska konkurrent. Pantern ledde hemma med 3–1 men Oskarshamn öste på i slutperioden, vände och vann med 4–3.

Med tre omgångar kvar att spela skiljer det bara två poäng mellan serieledande AIK och tvåan Tingsryd. Inför finalserien över fem matcher ger serieseger hemmaplansfavör i en femte och avgörande match. Vinnaren i serien möter lag 14 i SHL om en plats i högsta serien till hösten.

AIK förlorade borta mot Timrå med 1–4. För Timrå betydde segern att klubben är på åttonde plats – och slutspelsplats – med tre matcher kvar.

Formstarka Leksand säkrade sin medverkan i slutspelsserien via 4–3 i derbyt mot Mora. Efter Andreas Stenes ledningsmål för Mora var det proppen ur för Leksand i andra. Fyra raka mål lade grunden till segern. Leksand är fyra i tabellen, före Almtuna som slog Vita Hästen hemma med 3–2. Karlskoga är sexa och Mora sjua.

Närmast bakom jagar trion Pantern, Vita Hästen och Björklöven.