Nyheter Världen

Tio år för gammal kidnappning

Celeste och Morne Nurse vid rättegången om kidnappningen av deras dotter. Arkivbild.
Celeste och Morne Nurse vid rättegången om kidnappningen av deras dotter. Arkivbild.

En kvinna i Sydafrika har i ett osannolikt brottsfall dömts till tio års fängelse för att ha rövat bort ett barn som hon sedan fostrade som sitt eget.

Domstolen fann den 51-åriga kvinnan skyldig till kidnappning, bedrägeri och brott mot landets barnrättslagar. Åklagarna ville ha ett 15-årigt straff men säger sig vara nöjda med utgången.

I 17 år trodde den bortrövade flickan att hon bodde med sina biologiska föräldrar – men så fick hon reda på sanningen av en osannolik slump.

I februari i fjol började 17-åringens yngre syster i ett gymnasium i Kapstaden där andra elever tyckte hon var förbluffande lik en äldre flicka i skolan. Den yngre flickan berättade för sina föräldrar – Celeste och Morne Nurse – som träffade den andra flickan och genast blev övertygade om att det var deras länge saknade dotter, vilket ett dna-test också bekräftade.

Under rättegången berättade den gråtande Celeste Nurse hur hon som 18-årig mamma blev av med sitt tre dagar gamla spädbarn på BB. Vittnen såg en okänd kvinna utklädd i sköterskeuniform på sjukhuset vid tiden för händelsen, och den nu dömda har pekats ut i en vittneskonfrontation.

Utan att veta det hade familjen Nurse också bott inom ett par kilometer från sin försvunna dotter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset