Sport

Titta, en NHL-stjärna på Masters

Michael Jonzon med caddien Christian Berglund.
Michael Jonzon med caddien Christian Berglund.

Golfveteranen Michael Jonzon är på väg mot en topplacering i Nordea Masters.Och det med en vikarierande nöd-caddie:Det före detta NHL-proffset Christian Berglund.– Det här är riktigt roligt, nästan roligare än jag trodde det skulle vara, säger Berglund.

Den svenske Europatourveteranen Michael Jonzon ligger efter 72-69-72 på sammanlagt tre slag under par, vilket ger en delad 23:e plats inför avslutningen av Masters på Bro Hof.

Inte illa, med tanke på paniklösningen bredvid honom.

– Jag fick ett samtal i måndags kväll om jag ville rycka in, så i tisdags morse kom jag hit. Vi har känt varandra i nåt år, har setts på Karlstad GK, och jag har sagt flera gånger att jag gärna skulle ställa upp som caddie nån gång. Och nu fick jag chansen, berättar Berglund, själv duktig golfare med 3 i handicap.

– Det har alltid varit min frizon från hockeyn. Jag har stängt av telefonen och bara kopplat av på golfbanan.

Vråltaggad caddie

Michael Jonzon är nöjd med hjälpen han får.

– Ja, Christian är vråltaggad, han peppar. Han är totalt golftokig, det är kul. Kanske att han åker med till Österrike nästa vecka, han ska förhandla lite hemma först, säger Jonzon.

TT: Hur blir det med Österrike, Christian?

– Alltså, jag skulle vilja... men det är skolavslutningar och sådant hemma, så jag tror inte jag får till det. Men vi får se.

Karriären över?

TT: Efter 86 NHL-matcher, 52 landskamper och de två senaste åren i Bik Karlskoga spelade du din sista ishockeymatch i våras. Är det slut på riktigt?

– Ja, kroppen har sagt i från. Men jag har börjat en tränarutbildning och tränar FBK:s 05:or just nu. Vi får se vilken nivå jag ska satsa på i slutändan, har inte bestämt mig än där.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset