Sport Sport-topp

Tjeckisk vägg stoppade Washington

Washingtongs Karl Alzner var en av många som försökte, men misslyckades, överlista Philadelphias Michal Neuvirth i natt.
Washingtongs Karl Alzner var en av många som försökte, men misslyckades, överlista Philadelphias Michal Neuvirth i natt.

Det var i princip spel mot ett mål för Washington. Men vad hjälpte det? Philadelphias tjeckiske målvakt Michal Neuvirth räddade alla 44 skott och såg till att laget reducerade till 2–3 i matcher i NHL-slutspelet.

Washington hade i natt chans att säkra avancemang från åttondelsfinalen mot Philadelphia. Men trots oerhörd dominans i skottstatistiken – 44–11 i skott – blev det förlust, 0–2, och nu går serien vidare.

– Det är förmodligen ganska ovanligt att man förlorar en match när man skjuter fyra gånger så många skott. Men vi krånglade till det för mycket runt målburen, säger Washingtons Daniel Winnik till nhl.com.

Washington har de senaste åren ofta varit bland de främsta lagen i grundserien, för att sedan misslyckas i slutspelet. Men någon oro för att historien ska upprepa sig känner inte lagets svenske stjärna Nicklas Bäckström.

– Vilken historia? Jag känner inte till något om historien. Jag ser bara framåt. På söndag ska vi se till att ha lite mer trafik framför Michal Neuvirth, då kommer det att bli mycket bättre, säger Bäckström till aftonbladet.se.

San Jose klarade däremot av att säkra en plats i kvartsfinalen. Melker Karlsson fick äran att lägga in slutresultatet 6–3 i tom bur, sedan Los Angeles tagit ut målvakten.

Minnesota vann samtidigt måstematchen mot Dallas på hemmaplan. Matchbilden böljade och det krävdes övertid innan finländske centern Mikko Koivu kunde avgöra med sitt 5–4-mål. Det var också Koivu som kvitterade till 4–4 och tog matchen till förlängning.

Johnny Oduya gjorde sitt första slutspelsmål i första perioden, assisterad av Radek Faksa och John Klingberg. Klingberg fick också med sig en assist från 2–2-målet, då han passade fram Jamie Benn.

Dallas leder åttondelsfinalserien med 3–2.

Matchen mellan NY Islanders och Florida slutade 2–1 efter två övertidsperioder. Alan Quine blev matchhjälte i numerärt överläge. Islanders leder nu med 3–2.