Sport

Tjugotusen trotsade regnet

Måns Zelmerlöw deltog i årets Vätternrunda.
Måns Zelmerlöw deltog i årets Vätternrunda.

Nästan 20 000 cyklister trotsade regnvädret och kom till start i 30-milaprövningen Vätternrundan."Sammantaget har det varit en mycket bra runda, trots att det har regnat till och från", säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell i ett pressmeddelande.

Årets Vätternrunda, den 51:a i ordningen, blev en rejäl utmaning för de 19 641 cyklisterna som kom till starten vid torget i Motala.

Den första klungan körde in i mål i Motala redan tio över fyra på lördagsmorgonen. Vid 16-tiden på lördagen hade 13 400 deltagare rullat i mål. Flera tusen var då fortfarande ute på banan, de hade fram till midnatt på sig att ta sig i mål.

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och lockar deltagare från omkring 60 nationer. En mycket nöjd deltagare var artisten Måns Zelmerlöw, som rullade in i Motala halv tre på lördagseftermiddagen. Tiden blev 11.13, vilket innebar att han klarade målet på 11.30.

"Det är så sjukt bra, jag är så grymt stolt. Det var fruktansvärt jobbigt efter 14 mil och fram till ungefär 20. Men de sista tre milen var otroligt sköna, sade Måns direkt efter målgången.

De cyklister som hade sena starttider hamnade i ett kraftigt regn som drog över Jönköpingstrakten under senare delen av natten. Vid 16-tiden hade omkring 1 000 cyklister brutit loppet, men inga allvarligare olyckor var rapporterade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset