Nyheter Världen

Tjuvaktiga katten stjäl underkläder

Familjens katt stjäl strumpor och kalsonger från grannarna varje dag, men de förstår inte från vem.

På två månader har sexåriga katten Brigit från Hamilton i nya Zealand tjuvat hem 11 par kalsonger och mer än 50 strumpor.

”Det börjar bli löjligt” skriver Birigits ägare Sarah Nathan i ett Facebookinlägg  med en bild på kattens skatter  där hon också efterlyser underklädernas rättmätiga ägare.

Inlägget har gillats av över 1 900 personer och uppmärksammats av BBC och flera lokala medier i Nya Zeeland.

Så här skriver hon i Facebookinlägget, översatt till svenska:

”Nu börjar det bli löjligt. Det här är Brigits stöldgods från de senaste två månaderna.​ Varje morgon vaknar vi till mer. Jag har lagt lappar i varje brevlåda längst gatan. Någon måste sakna det här. Snälla dela om du vet någon som bor i George St-området.”

I en intervju med BBC säger Sarah Nathan att underkläderna inte tillhör någon i deras hus, hon har nämligen knackat dörr och frågat. En dag såg hon katten komma in i husets entré och bära en strumpa som att det var en kattunge, så Sarah tror att Brigits offer troligen är de boende i en lägenhet i närheten som är "full av killar". 

Men snart ska familjen flytta till ett hus på landet, så vem det än är som tvingats gå runt med omaka strumpor på grund av lilla Brigit får förhoppningsvis behålla sina underkläder i framtiden.

Now it's getting silly. This is Brigit's haul from the last two months. Every morning we wake up to more. I've put notes...

Publicerat av Sarah Nathan  den 18 mars 2016