Nöje TV

Toni Prince lämnade "Let's dance"

Toni Prince och danspartnern Elisabeth Novotny fick lämna "Let's dance". Arkivbild.
Toni Prince och danspartnern Elisabeth Novotny fick lämna "Let's dance". Arkivbild.

Det blev mycket känslosamt i fredagens "Let's dance" när paren skulle dedicera en dans till någon eller några som betyder extra mycket för dem. När rösterna var räknade tvingades Toni Prince lämna TV4:s dansprogram.

Även om Toni Prince och partnern Elisabeth Novotnys samba inte fick minst poäng av juryn blev det ändå Instragramkomikern, som dansade för sin bortgångne morfar, som efter tittarnas röster fick lämna "Let's dance".

– Helt ärligt känns det ändå bra, en fantastisk resa och början på något som folk kommer att få se mycket av. Bara att kunna säga att jag kan dansa cha cha och att jag har dansat tango inför två miljoner tittare – hallå!, sade Prince i TV4:s eftersnackprogram "After dance".

Full pott för Ingrosso

För bloggaren Bianca Ingrosso blev det i stället en riktig höjdarkväll. Först gladdes hon åt sin samlade familj i publiken, därefter dansade hon och partnern Alexander Svanberg en american smooth som gjorde att juryn att plockade fram de alla finaste poängspatlarna: 10,10 och 10 poäng – full pott.

– Man tappar orden. Det är väldigt svårt att lära sig dansa, men man kunde känna allt du kände, det var magiskt, sade jurymedlemmen Ann Wilson.

– Det här är så sjukt, sade en chockad Bianca Ingrosso, som dedicerade sin dans till bröderna Oliver, Benjamin och Theo.

Efter programmet höll inte Tony Irving igen när han hyllade kvällens poängsegrare.

– Inte ens hennes brorsa har dansat så bra. Skit i att han vann, det här var bättre än när han vann. Just den dansen är en av de bästa vi har haft, sade Irving i "After dance" och syftade på Benjamin Wahlgren som vann tävlingen för två år sedan.

Tony Irving tagen

Kvällens största jubel fick operasångaren Rickard Söderberg, vars dans till maken Anders gjorde att publiken ställde sig upp och applåderade länge.

– Under elva år var det här den största kärleksförklaringen. Det var djupa känslor, jag har ingen kommentar, sade Tony Irving, som var märkbart tagen.

Nästa vecka ska de sju dansparen som gick vidare bli inspirerade av en ikon som de tilldelas.

Christine Olsson/TT
Bianca Ingrossos american smooth fick full pott av juryn. Arkivbild.
Christine Olsson/TT
Rickard Söderbergs dans till maken Anders rörde Tony Irving till tårar. Arkivbild.