Sport

Toppmöte utan vinnare

Linköpings Pernille Harder ordnade en poäng mot Rosengård.
Linköpings Pernille Harder ordnade en poäng mot Rosengård.

Varken Rosengård eller Linköping har förlorat hittills i damallsvenskan den här säsongen.Efter toppmötet på Malmö IP har båda lagen fortfarande förlustnollan i tabellen intakt.Matchen slutade 1–1.

Rosengård fick ett målmässigt övertag tidigt i matchen när Marta gjorde 1–0 på straff redan i den 12:e minuten. Brasilianskan var på spelhumör och skapade en hel del farligheter. Spelmässigt var halvleken jämn, men Rosengård skapade flest och bäst målchanser. I den andra halvleken visade damallsvenskans vassaste spelare sin kapacitet. Pernille Harder ombesörjde Linköpings kvittering helt på egen hand och slog med vänstern in 1–1, danskans nionde mål den här säsongen. Rosengård tryckte på för ett segermål i slutet av matchen, men matchen slutade oavgjord.

Eskilstuna knappade in på topplagen efter en säker bortaseger mot Örebro. Olivia Schough svarade för två av målen när Örebro vann med 4–1. Eskilstuna är nu fyra poäng efter Rosengård och Linköping.

Bottenlagen Umeå och Kristianstad har det fortsatt kämpigt. Umeå förlorade på hemmaplan mot Vittsjö, som vann med 2–0. Kristianstad förlorade, 0–1, mot gästande Piteå. Felicia Karlsson gjorde matchens enda mål.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset