Sport

Torneklint kvar över Tokyo-OS

Förbundskapten Karin Torneklint.
Förbundskapten Karin Torneklint.

Efter tre år har Karin Torneklint blivit varm i förbundskaptenskläderna.Nu blir hon kvar över OS i Tokyo 2020.– Nu känner jag att jag faktiskt kan göra ett bra jobb och inte bara överleva, säger hon.

Karin Torneklint tillträdde våren 2013 och har en hektisk sommar framför sig med både EM i Amsterdam och OS i Rio de Janeiro.

På tisdagen meddelade Svenska friidrottsförbundet att Torneklint blir kvar på posten över ännu en OS-cykel.

– När jag började för tre år sedan tänkte jag att om jag överlever det här ska jag vara jäkligt glad. Första året var extremt slitsamt, säger hon.

– Nu börjar jag få saker på plats och vet vad jag tycker.

Från förbundets sida var det inte heller ett svårt beslut att erbjuda en förlängning till Torneklint.

– Det var rätt odramatiskt. Jag kände av stämningarna bland aktiva och tränare, de som jobbar närmast Karin, säger generalsekreteraren Stefan Olsson, som själv var Torneklints företrädare på förbundskaptensposten.

Karin Torneklint passade samtidigt på att presentera de 18 första namnen i EM-truppen. En relativt odramatisk historia, det också. Till slut räknar hon med en trupp på cirka 55 aktiva, där comebackande Susanna Kallur kan vara ett av namnen.

– Hon kommer göra någon tävling nu, sedan får vi se hur det går. Sedan kanske hon kommer behöva EM för att kvala till OS.