Sport

Tottenham jagar Leicester

Southamptons Graziano Pellè, i mitten, låg bakom alla Southamptons mål i 3–2 segern mot Liverpool.
Southamptons Graziano Pellè, i mitten, låg bakom alla Southamptons mål i 3–2 segern mot Liverpool.

Tottenham vann mot Bournemouth och jagar vidare efter Leicester som toppar Premier League. I Manchester vann gästande United derbyt mot City med 1–0 och har tillsammans med Southampton som besegrade Liverpool, häng på West Ham i kampen om en plats ute i Europa i höst.

Harry Kane stod för två mål när Tottenham slog Bournemouth med 3–0 och fortsätter utmana Leicester i toppen av Premier League. Fem poäng skiljer. Det tog inte ens en minut innan Kane förlängde in ett inlägg in i mål. Och efter en kvart kom tvåan.

I Manchesterderbyt gjorde tonåringen Marcus Rashford matchens enda mål när hans United vann med 1–0. City står kvar på fjärde plats med 51 poäng medan United är sexa på 50, samma som femman West Ham.

I jakten på en plats ute i Europa i höst var Liverpool på väg mot tre viktiga poäng borta mot åttan Southampton. Med 25 minuter kvar ledde man med 2–0 sedan Philippe Coutinho och Daniel Sturridge nätat.

Men Southampton svarade med tre mål signerade italienaren Graziano Pellè. Först spelade han fram Sadio Mané till 1–2 i 64:e, i 83:e sköt han snyggt 2–2 och i 86:e spelade han återigen fram Mané, till 3–2.

I och med segern är Southampton sjua på 47 poäng.

I botten spelade Newcastle och Sunderland 1–1. Ola Toivonen fick ingen speltid för Sunderland.