Sport Sport-topp

"Trädgårdsförening" stoppade Stenson

Henrik Stenson under öppningsrundan.
Henrik Stenson under öppningsrundan.

Henrik Stenson är sex slag efter Jordan Spieth efter den första dagen av Masters.Och det trots att det var en bra dag på kontoret.– Han måste ha gjort en grym rond. Det är bara att åka hem och kolla på "highlightsen" i kväll så man får veta vilka slag man ska spela, säger Stenson efter sin parrunda, 72 slag.

Den svenske världssexan var bra på och runt greenerna, men när det sviktade lite i det långa spelet så straffades han hårt några gånger.

På det korta tolfte hålet var olyckan framme, och den riktiga tätplaceringen försvann.

Utslaget gick alldeles för långt och alldeles för snett och bollen hamnade i ett busk-blom-träd-landskap där det inte är tänkt man ska hålla till.

Rotade runt

Efter det att Stenson, Phil Mickelson, Marc Leishman, deras tre caddies och två domare letat efter bollen i flera minuter var det bara att gå tillbaka till utslagsplatsen och slå en ny boll.

– Ja, jag var uppe hos trädgårdsföreningen och fick rota runt. Det var inte det roligaste jag gjort, att gå tillbaka till tee och slå en ny boll. Men det var skönt att se den träffa green och sedan var det bara att "ta min dubbel" och gå vidare. Det var skönt att göra birdie direkt efter, säger Stenson.

Fjolårssegraren Jordan Spieth gick runt på 66 slag i blåsten, vilket imponerade på alla.

Särskilt på Stenson.

– Jag tycker att han har sett lite trött ut på sistone, och var lite osäker på om han hade spelet eller sugen. Men det har han tydligen hittat. När hans putter är glödhet så är han ju riktigt bra.

– Det var ju en blåsig dag på kontoret, och riktigt tufft där ute för oss alla. Sådana här förhållanden passar ju egentligen inte mig, jag har ju hellre hårda greener och vindstilla...

Fel klubbor

David Lingmerth tappade precis som Stenson slag på det tolfte hålet. Den svenske Masters-debutanten slog utslaget i vattnet och gjorde en trippelbogey. Dagen slutade med 79 slag, 13 slag från ledningen.

– Det var verkligen surt. Jag tycker att jag kom igång väl, svingade riktigt bra men så gör jag en del fel klubbval som kostar slag. Det var klurigt med vinden. Nej, nu är det bara att försöka ta med sig det som var bra, hoppas på en bra runda i morgon så att jag klarar kvalgränsen, säger Lingmerth.

Tack vare sin 66-runda leder Jordan Spieth efter den första dagen, två slag före Danny Lee och Shane Lowry.