Sport

Tränaren hyllar femåring

Stefan Melander. Arkivbild.
Stefan Melander. Arkivbild.

I Stefan Melanders stjärnfyllda stall talas det mest om Nuncio och Uncle Lasse.Men glöm inte Volstead. Femåringen lekte hem Gulddivisionen i Rättvik med Örjan Kihlström i sulkyn.– Det är en djävulsk bra häst, bättre än vad folk tror, säger Melander.

Volstead var V75-omgångens största favorit och han vann Ego Boys minne på 1.11,3 i fin stil. Örjan Kihlström körde till spets i första kurvan och fick sedan dra ner på tempot till strax under 1.13 första varvet. På upploppet lättade Kihlström lite på tömmarna och försprånget ökade.

Hemmahästen On Track Piraten avslutade starkt som tvåa men det fanns krafter kvar i Volstead.

– Han var jättefin, hade bra spänst i steget över mål och Örjan behövde inte köra för fullt. Det var en bra genomkörare inför Jubileumspokalen på Solvalla om en dryg vecka, sade tränaren Stefan Melander.

Möter Nuncio

I Jubileumspokalen möts Volstead och Nuncio. Den sistnämnde skulle ha startat på Solvalla i onsdags men ströks på grund av feber.

– Vet inte vad som hände med Nuncio men han blev i alla fall snabbt feberfri. Jag har kört med honom i dag (lördag) och han känns pigg och bra, sade Melander.

TT: Kan Volstead hota Nuncio i Jubileumspokalen?

– Svårt att säga, men Nuncio får inte ha någon dålig dag för att vinna. Volstead kanske är i lite bättre form eftersom han fick ett bra lopp i dag. Det lär nog finnas flera andra bra hästar i loppet, men jag är i alla fall väldigt glad över att ha Nuncio och Volstead.

I fjol vann Volstead Kungapokalen och var tvåa bakom Nuncio i Sprintermästaren. I år har femåringen gjort nio starter och vunnit fyra av dem. Melander har även Volstead i tankarna om en start i Frankrike kommande vinter.

Melander/Kihlström vann för övrigt även med Faith Hill i V75-6. Kihlström toppar därmed kuskligan på 31 segrar, sex pinnar fler än Björn Goop.

Skrällseger

Hemmatränaren Hans Strömberg var tvåa efter Volstead i Gulddivisionen, men i sista V75-avdelningen blev det seger bakom storskrällen Olympic Torch. Efter en avvaktande styrning fick ekipaget luckan kort före mål och spurtade till seger i Sommartravets final med hela 300 000 kronor i förstapris.

– Det har varit en fantastisk dag. Jag är så glad och stolt över mina hästar som presterat väldigt bra. On Track Piraten spurtade jättebra och jag blev tårögd över publikens hyllningar efteråt. Jag tvekade på om jag skulle gå på 700 meter kvar med Olympic Torch men bestämde mig för att sitta kvar. Sedan löste det sig på upploppet även om det var små marginaler, sade Strömberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset