Sport

Trafiken ett bekymmer för Mårts

VM-laget är en pågående process.Men det bekymrar inte Pär Mårts.Värre är det med trafiken i Moskva.– Ja, det är väl det som är kruxet, sade Tre Kronors förbundskapten inför ishockey-VM i Ryssland.

Det var inte bara Sveriges VM-lag som slipade på det sista inför fredagens premiär mot Lettland. Runt om i arenan sprang arbetare som monterade upp reklam, skruvade fast nummer på stolarna och använde silvertejp för att gömma text som inte får synas.

Med andra ord är det mycket arbete som återstår innan publiken kan släppas in till matcherna.

– Det är som alltid i början när man ska in på ett nytt ställe, sade Mårts när han stod i Ice Palaces katakomber och såg arbetare springa fram och tillbaka.

– Men vi har varit i det här omklädningsrummet förut och jag tycker att vi har bra koll på grejerna.

"Väligt mycket"

En detalj som han inte har koll på är trafiken.

– Det är väldigt mycket. Det tog en halvtimme för oss hit, och då var det lite trafik, sade han.

Att spelarbussen fick poliseskort gjorde inte resan lättare, enligt förbundskaptenen.

– Vad ska de göra om det är tätt framför? Jag vet inte vad det tar vägen, men det är ju lika för alla lag, sade han.

En liknande känsla har han kring Sveriges VM-lag.

Det är en pågående process.

Och arbetet behöver inte vara klart till premiären mot Lettland. I stället handlar tiden fram till fredagens match, och även en bit in i gruppspelet, om att få till ett lag som fungerar utan några av Sveriges namnkunnigaste spelare.

"Olika roller"

Efter fler återbud från NHL- och KHL-spelare har Tre Kronor en trupp som mestadels består av spelare från SHL. Det finns ingen fixstjärna. I dagsläget finns det inte ens någon förstafemma. Det gör att Pär Mårts kommer att kräva lite extra från samtliga spelare.

– Jag vet inte vilka som ska spela i första, andra, tredje, fjärde… Spelarna får lite olika roller och alla ska bidra på något sätt. Vi får ta den här resan för att bli bättre och bättre, sade han.

– Så som det såg ut under träningen är väl så det kommer att se ut i början. Det är så jag tycker att vi kan få ut det mesta av alla.

Hur många spelare kommer ni att anmäla till premiären?

– Vi kommer att anmäla tolv forwards, sex backar och två målvakter. Då är det fyra platser kvar, sade han.