Sport

"Tre dagar är nästan lite mycket"

Mattias Andersson.
Mattias Andersson.

Efter poängen mot Ryssland väntar nu tre dagar utan spel.Schemat i handbolls-EM ger Sverige ledigt. Och ledigt och ledigt.– Jag har aldrig varit med om det här. Väldigt konstigt upplägg, säger Mattias Andersson.

Matchen mot Ryssland blev ett drama. Sverige var piskat att ta poäng för att inte hamna för långt efter i racet om en av de två kvarvarande OS-kvalplatserna, och lyckades kvittera till 28–28 när åtta sekunder återstod.

– Vi lever, kan man väl säga, säger Mattias Andersson.

– Jag tycker inte att vi riktigt når upp till det som vi har presterat tidigare i turneringen. Vi får det inte att stämma riktigt, varken bakåt eller framåt till hundra procent. Men ryssarna gör det väldigt bra, de är rutinerade och utnyttjar våra svagheter. Men det visar en enorm moral att komma tillbaka och den här poängen är ju enormt viktig.

Spa väntar

Mattias Andersson räddade i vanlig ordning, precis som avbytande Mikael Appelgren, flera viktiga bollar och motade bland annat tre straffar. Men stannade ändå på blygsamma 24 i räddningsprocent.

– Det var lite upp och ner. Vi får tag på rätt mycket frilägen och så här, men vi får inte riktigt försvarsspelet och samarbetet försvar-målvakt att stämma.

– Det är ett par bollar jag är på också, men utan att ha det här riktiga flytet som jag haft innan. Nu har vi ett par dagar att lära oss av det här och sedan titta framåt.

För Sveriges del väntar nu tre spellediga dagar. Den första dagen tar Sverige helt ledigt. I stället för att träna kommer spelartruppen att gå på spa.

– Tre dagar i en turnering är nästan lite mycket. Vi har aldrig haft de här förberedelserna som vi kommer att ha nu. Men framförallt den här dagen i morgon kommer vara enormt viktig. Det är tuffa matcher, så det kostar kraft, säger Andersson.

Tittar framåt

Målvaktsveteranen har tidigare berättat att det är tanken på att få spela ytterligare ett OS som driver honom. Och nu finns chansen fortfarande, även om Sverige inte har det i egna händer längre.

– Det är klart att de inte är stora, men samtidigt så är de större än när vi åkte hit. Det var väl inte någon som trodde att vi skulle ha chans på det överhuvudtaget när vi åkte hit. Vi tittar framåt och är väldigt glada att vi har möjligheten.