Sport

Tre damer till Stochampionatet

Tre kvinnliga amatörtränare finns med i Stochampionatsfinalen på Axevalla nästkommande söndag.Malin Bergström fick se sin Galactica vinna ett av de fyra uttagningsloppen, medan Emelie Perssons Tro Lo Lo och Catharina Johanssons Youlo gick vidare som tvåor.

Stochampionatet är landets största lopp för fyraåriga ston. För många en dröm att bara få vara med i uttagningsloppet. För Malin Bergström, som är uppfödare, ägare och tränare, var det en obeskrivlig lycka när Galactica gick i mål som vinnare.

– Det är så otroligt mycket känslor just nu, jag känner mig helt tom och man tror ju inte att det är riktigt sant, sade Malin Bergström i vinnarcirkeln.

Galactica kördes till seger av Lars-Åke Söderholm. Eskilstunakusken hittade en fin position i andraspår och stoet vann säkert efter en stark långspurt på fina 1.13,6 över 2 640 meter.

Tro Lo Lo, med Oskar Andersson i sulkyn, spurtade in fint som tvåa bakom In Toto Sund (Örjan Kihlström). Till Emelie Perssons stora glädje. Och Youlo, körd av Stefan Söderkvist, fullföljde starkt som tvåa bakom favoriten Pasithea Face och Lufti Kolgjini.

– Helt grymt, vi har två hästar i träning och Youana var ju med i finalen 2013, jublade Catharrina Johansson.

Kolgjini vann även med Princess Face och fick därmed med båda sina toppston till finalen.

Halmstadstränaren Peter Untersteiner har haft med tre finalister de två senaste åren. I år kvalade han in två hästar, Going Diablo och Swish Lane, via andraplatser.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset