Nyheter Sverige Sverige-topp

Tre gruppvåldtäkter anmälda i Småland

Polisen utreder tre misstänkta gruppvåldtäkter och ett våldtäktsförsök i Kalmar län. Arkivbild.
Polisen utreder tre misstänkta gruppvåldtäkter och ett våldtäktsförsök i Kalmar län. Arkivbild.

Tre misstänkta gruppvåldtäkter har anmälts i Kalmar län under de senaste dagarna. Dessutom utreder polisen ett gruppvåldtäktsförsök under förra helgen.

Under natten mot fredagen anmäldes två misstänkta gruppvåldtäkter.

– En våldtäkt ska ha skett i Kalmar kommun mellan klockan 21 och 22 i går kväll, och en ska ha skett i Kalmar mellan klockan 01 och 02 i natt. Det ska ha varit mer än en gärningsman i båda fallen och förövarna är okända för målsägarna, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisen i region syd, till TT.

I det första fallet ska en kvinna i 50-årsåldern ha våldtagits utomhus, och i det andra fallet ska en kvinna i 30-årsåldern ha utsatts i en lägenhet.

Sedan tidigare utreder polisen i Kalmar län ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt.

– I tisdags kväll anmälde en 17-årig flicka att hon utsatts för våldtäkt av flera gärningsmän i Västervik, säger Maya Forstenius.

Polisen i Kalmar län utreder även ett misstänkt gruppvåldtäktsförsök på en kvinna i Borgholm natten till förra lördagen, rapporterar Barometern.

– Kvinnan, som är i 30-årsåldern, var på väg hem på cykel när hon blev nedknuffad av ett gäng killar. Man pratar om att det var sex killar, men ett annat killgäng kom till undsättning, säger Maya Forstenius.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

Inga misstänkta gärningsmän har gripits i något av de fyra fallen. Polisen misstänker inte att det finns något samband mellan händelserna.

TT: Kommer polisen att förstärka på grund av våldtäkterna?

– Inte som jag känner till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset