Nyheter Världen

Tre poliser ihjälskjutna i Louisiana

Minst tre poliser har skjutits till döds i Baton Rouge i Louisiana.
Minst tre poliser har skjutits till döds i Baton Rouge i Louisiana.

Minst tre poliser har skjutits ihjäl i Baton Rouge i den amerikanska delstaten Louisiana. Ytterligare minst tre poliser skadades i skottlossningen. Gärningsmannen dödades vid attacken.

Ögonvittnet Marquis Gibson berättar för tv-stationen NBC att en mängd skott hördes vid köpcentret Hammond Aire Plaza på söndagsförmiddagen lokal tid:

– Poliser föll eller gömde sig.

Händelsen inträffade på söndagsmorgonen lokal tid. Polis larmades om en beväpnad person vid motorvägen Airline Highway. När polisen anlände till platsen, en bensinstation och affär, öppnade en gärningsman eld mot dem. Skytten, som var klädd i uniformsliknande klädsel helt i svart och med huva, dödades.

Polis befarade att det fanns fler gärningsmän och inledde omfattande polisinsatser. Men på en presskonferens sent på söndagen konstaterade polisen att det rörde sig om en ensam gärningsman.

President Barack Obama har underrättats om situationen och har erbjudit sin hjälp om det skulle behövas.

– Det här är en avskyvärd och oberättigad attack mot oss alla i en tid då vi behöver enas och läkas, säger Louisianas guvernör John Bel Edwards.

Bara för en dryg vecka sedan sköts fem poliser ihjäl vid en protest i Dallas. Den demonstrationen riktades mot polisingripanden mot svarta män, bland annat ett fall i Baton Rouge där en svart man sköts ihjäl.

Baton Rouge i Louisiana.