Nyheter Sverige

Tre skjutningar i Malmö

Tre personer skadas lindrigt i samband en skottlossning och misshandel vid Lindängens centrum i Malmö.
Tre personer skadas lindrigt i samband en skottlossning och misshandel vid Lindängens centrum i Malmö.

Malmöpolisen hade en ansträngande natt efter att staden drabbats av tre skottlossningar. I nuläget tyder ingenting på att det finns ett samband mellan skjutningarna. En person vårdas med allvarliga skador.

Det började i går kväll när fyra asylsökande enligt deras egna uppgifter blev oprovocerat attackerade av ett antal personer i Lindängen. Det hela slutade med att männen, som var ute för att köpa bröd, blev misshandlade och beskjutna. Två av offren fick lindriga skottskador.

Vid ettiden var det dags igen. En taxichaufför hämtade upp en man och körde honom till von Rosen Väg. Chauffören ombads att vänta medan kunden gjorde ett ärende.

– Sedan kommer han springandes tillbaka till bilen, kastar sig in och skriker till chauffören och köra. Och i det sammanhanget bli bilen beskjuten, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Bilen träffades av kulorna, men varken kunden eller chauffören skadades. Den beskjutne kunden avvek sedan och har inte identifierats.

Ett par timmar senare hittades en skottskadad man i en lägenhet på Norra Grängesbergsgatan. En kvinna som var tillsammans med mannen har förhörts av polis, men hon är inte misstänkt för något brott. Mannen är allvarligt skadad och får vård i Lund.

Ingen person har gripits i samband med skottlossningarna.

Läs också