Nyheter Sverige

Tre skottlossningar i Malmö

Polisens tekniker placerar ut ett stort antal markörer på Jägersrovägen i Malmö efter en skottlossning under natten till tisdagen. Arkivbild.
Polisens tekniker placerar ut ett stort antal markörer på Jägersrovägen i Malmö efter en skottlossning under natten till tisdagen. Arkivbild.

Tre skottlossningar har ägt rum på olika ställen i Malmö. Polisen larmades om alla tre mellan klockan 23.05 och 23.16. Ingen person tros ha kommit till skada.

– Det är stor sannolikhet att de hör ihop, samtidigt kan man inte utesluta att någon av dem är en enskild händelse, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Brottsrubriceringen har under natten lagts på försök till mord för alla tre skottlossningarna men det kan förändras under utredningens gång. Platserna på Jägersrovägen, Ligustergatan och Duvhöksgatan är avspärrade för polisens tekniska undersökning.

– Det har gjorts olika fynd. På någon plats bedömer vi att det finns spår av skott i husfasad. Sedan har vi anträffat patronhylsor på något ställe, säger Peter Martin.

Det finns uppgifter om olika bilar som har lämnat platserna, och som polisen nu söker.

– Men någon officiell bil som vi går ut och letar efter har vi inte, sedan har vi naturligtvis uppgifter som vi arbetar på.

Polisen kommer att förhöra flera vittnen i samband med skottlossningarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset