Sport

Tredje gången gillt för Dahlberg?

Den äldste och den yngste av de svenska OS-seglarna i Rio sitter i samma båt.Veteranen Anton Dahlberg hoppas att det ska bli tredje gången gillt med Fredrik Bergström som gast i 470.

Anton Dahlberg var med på redan till Peking-OS 2008. Då blev det 15:e plats med Sebastian Östling. 470-paret blev tia i klassen i London 2012.

Nu hoppas 31-årige Dahlberg att tiden är mogen för en OS-medalj.

– Jag brinner för detta, och är bättre än någonsin. Det kräver så mycket tid och energi och kraft. Men alltså, vill man bli bäst på någonting gäller det att specialisera sig, säger Anton Dahlberg vid måndagens pressträff på Djurgården i Stockholm.

Sedan 2013 har Dahlberg och Bergström haft siktet inställt på Rio-OS. För ett år sedan kom de på femte plats i för-OS och de har flera mästerskapsplaceringar bland de tio bästa utan att ha nått medalj.

Bergström, 26 i juli, vet dock hur det känns att vara bäst i världen. Ihop med Nicklas Dackhammar tog han JVM-guld i 470 2011.

– Jag såg upp lite till Anton då, han har varit lite som en idol, men sedan lärde vi känna seniorerna i klassen. Hängde lite med dem våren innan London-OS, och började träna tillsammans också.

På den vägen är det. Hittills har det blivit åtminstone 150 dagar i Rio de Janeiro för 470-duon. Det hinner bli ett antal dagar till före spelen.