Sport

Tredje gången gillt för Djurgården

Tobias Hage gjorde ett av Djurgårdens mål mot Karlskrona.
Tobias Hage gjorde ett av Djurgårdens mål mot Karlskrona.

Två gånger tidigare den här säsongen hade slutspelsjagande Djurgården fått stryk av hopplösa SHL-jumbon Karlskrona.Det blev tredje gången gillt.Men först efter stor dramatik. Djurgården var nära att tappa en fyramålsledning i sista perioden, men höll undan och vann med 4–3.

– Jag är glad över tre poäng, men samtidigt är det för dåligt. Vi får inte tappa som vi gör, sade Djurgårdens målkung Robin Alvarez.

Han gjorde ett av målen, sitt elfte för säsongen, när Djurgården gjorde tre inom loppet av 5.02 i den andra perioden och gick från 1–0 till 4–0. Tobias Hage, med sitt första för säsongen, sköt 2–0-målet och backen Linus Hultström dundrade in 4–0 i numerärt överläge efter 14.55.

Då såg laget att vinna lekande lätt mot ett Karlskrona som varit något av ett spöklag för Djurgården tidigare under säsongen.

Blekingelaget har knappast skrämt slag på SHL-konkurrenterna den här säsongen.

Djurgården undantaget.

Radade upp chanser

Stockholmslaget hade två förluster, en efter straffar, mot Blekingelaget som bara hade skrapat ihop tolv poäng på 32 matcher.

Nu höll Djurgården på att gå på ytterligare en blåsning.

Emil Larsson och John Henrion gjorde mål inom loppet av 17 sekunder i början av tredje perioden och när Kristoffer Söder styrde in 4—3 efter 9.33 blev det högdramatiskt.

Målvakten Mantas Armalis räddade hemmalaget med flera kanonräddningar i slutet när Karlskrona i numerärt överläge och med målvakten utplockad radade upp chanser.

"Borde varit straff"

Den utvisningen på Philip Holm kunde lika gärna ha varit ett straffslag då han hakade gästernas Jesper Olofsson i friläge.

– Jag kan nog tycka att det borde ha varit straff, sade Karlskronas tränare Pelle Hånberg, vars lag förlorade för tionde matchen i rad och inte har vunnit sedan den 28 november då Linköping besegrades efter förlängning.

Det blir en jobbig vår för Karlskrona som kommer att få försöka kvala sig kvar i SHL. På läktaren satt allsvenska serietvåan AIK:s sportchef och assisterande tränare Anders Gozzi och scoutade Karlskrona inför ett eventuellt kvalmöte.

Djurgårdens första seger över jumbon innebär att laget bara är en poäng från sjätteplatsen och en direktplats till SM-slutspelet.

Men för att ta en topp sex-plats måste Djurgården höja sig.

– Vi är lite för ojämna. Jag tycker alltid vi spelar bra periodvis i matcherna, sedan dippar vi som mot Örebro (3–5-förlust i lördags) i början eller som i dag i slutet. Vi måste bli mer konsekventa över 60 minuter, sade Alvarez.