Sport

Tredje raka för Djurgården

Sam Johnson, i rött, gjorde mål för tredje matchen i följd när Djurgården bortabesegrade Gefle med 2–1.
Sam Johnson, i rött, gjorde mål för tredje matchen i följd när Djurgården bortabesegrade Gefle med 2–1.

Försäsongen var ingen hit för Djurgården. Men serieledarnas säsongsinledning – tre raka segrar är klubbens bästa start sedan guldåret 2003.– Det var en taktisk seger mot Örebro, sedan körde vi över Falkenberg hemma och det här var väl en krigarseger kan man säga, konstaterar segerskytten Kevin Walker efter 2–1 borta mot Gefle.

En klok analys då segern satt hårt inne och det var två nickmål – varav Walkers på tilläggstid – som gav utdelning då alla läckra chanser som Djurgården radade upp inte gjorde det.

Kevin Walker fick ta en rejäl massage efter matchen för att få bort krampen ur ljumskarna.

Tre matcher på en vecka sätter sina spår och även om försäsongen såg tung ut är det med rappa ben som Djurgården nu med härlig fantasi radar upp den ena läckra chansen efter den andra i matcherna.

"De är X2000"

Inte minst tack vare mittbacken Omar Colley och vänsterditon Elliot Käck – som med härlig speed och fin spelkänsla – drog upp anfall efter anfall på Gavlevallen.

– De är (snabbtåget) X2000 där på vänsterkanten liksom. Han är i fin form Elliot, Omar är en stark pjäs och jag skulle vilja nämna att alla gör ett jävla jobb i dag, säger Walker som sedan rabblar upp alla i laget som exempel på vad som ligger bakom den fina starten.

En särskilt glimrande nyckel heter Sam Johnson.

22-åringen kvitterade i 77:e minuten och är med sina fyra mål på tre matcher en kraft att räkna med i årets allsvenska. Inte minst i boxen där han nickat in två mål på hörnor.

– En riktigt bra spelare som jobbar stenhårt för laget. Jag tror han hade gått långt i brottnings-SM också – han är urstark killen, säger Walker med ett leende.

"Fler verktyg"

Hur den resultatmässigt så trista försäsongen har kunnat förvandlas till en dröminledning på den allsvenska säsongen kan Walker inte riktigt svara på.

Hård träning som lättats och ger lite lättare ben verkar vara en förklaring även om segerskytten inte anser att Djurgården varit nedtränade:

– Vi har gjort jobbet i början, nu bär vi frukt av det. Vi har lite fler verktyg i lådan i år också. Nya spelare som har gett oss mycket. Vi bygger något för framtiden. Det känns tryggt där ute. Alla vet vad de ska göra och alla är villiga att lägga in de meter som krävs för att vinna matcher. Det gör vi här i dag.