Sport

Tredje segern för Växjö

Tredje mötet och tredje vinsten – för den här säsongen. Och nu var det doldisar som Niclas Lundgren som lade grunden till Växjös 5–3-seger borta mot Brynäs.– Att jag gör mål händer inte så ofta så jag blev lite chockad. Och glad! Förra året kom "Målet" inte förrän i sista matchen. Det här var bättre, säger Växjöbacken med ett skratt.

Niclas Lundgren har aldrig gjort mer än ett mål per säsong i varken hockeyallsvenskan eller SHL men nu har han gett sig lite tid att sätta personligt rekord senare i vår:

– Exakt det vore kul att dubbla målskörden men nu är det mest skönt att vi gör en bra bortamatch och tar tre poäng här uppe. Det är en svår arena att komma till, säger Lundgren, trots att Växjö har plockat rejält med poäng av Brynäs under de tre senaste säsongerna.

Ingen utdelning

Brynäs vann visserligen alla fem matcherna lagen emellan under Växjös första säsong i SHL (2012–2013) men säsongen 2013–2014 vann Växjö tre av de fem matcherna mot Brynäs. Förra säsongen vann Växjö fyra av fem matcher och den här säsongen är ställningen just nu 3–0 i matcher till Växjös fördel.

Brynäs, som parkerade framför Växjömålvakten Stefan Steen och vann skotten i första perioden med 15–7, lyckades aldrig dra nytta av sin inledande anstormning.

Istället inledde Växjös Alexander Johansson målskyttet med ett mål på gästernas blott fjärde skott i matchen.

När Niclas Lundgren krutade in sitt 2–1-mål med ett direktskott på en retur i början av andra tog gästerna över mentalt.

– Det kändes ändå lugnt och tryggt där bak även i första. Vi drabbas inte av panik utan är snabba ut ur egen zon – det är där vi hittar farten – och bygger från det. Sedan vill vi mycket mer framför deras mål. Vi är mycket mer aggressiva och gör samtidigt ett bra jobb nere vid vårat mål så vi kanske är starkare runt båda målen i dag än vi har varit sista tiden.

Över strecket

TT: Att doldisar som du, Johansson och Joakim Hillding visade vägen – är det extra bonus?

– Ja precis – även om jag inte gnäller när jag får göra mål. Fast det är inte därför jag är här egentligen utan det är för att skydda vårt eget mål, spela rakt och enkelt och vara stark i egen zon.

TT: Tabellen är supertajt, nu klev ni upp över slutspelsstrecket samtidigt som ni knuffar ner Brynäs under samma streck?

– Ja men personligen tycker jag det är mest skönt mentalt att få två vinster i rad även om förra kom på övertid. Vi har haft lite tungt så det är skönt att känna att vi är tillbaka på rätt spår igen.