Nöje Film

Trine Dyrholm hyllas i Berlin

Trine Dyrholm möter pressen på filmfestivalen i Berlin, där Thomas Vinterbergs "Kollektivet" visas.
Trine Dyrholm möter pressen på filmfestivalen i Berlin, där Thomas Vinterbergs "Kollektivet" visas.

Trine Dyrholm hyllas för sin insats i Thomas Vinterbergs nya film "Kollektivet". Men på filmfestivalen i Berlin avslöjar hon också framtiden för den populära tv-serien "Arvingarna" där hon spelar en av huvudrollerna.

Den tredje omgången av danska tv-serien "Arvingarna" blir också den sista.

Det bekräftar Trine Dyrholm för TT.

– Det var bestämt redan från början att hur bra det än gick, skulle det inte bli mer än tre säsonger, säger hon.

Ska regissera "Arvingarna"

"Arvingarna", som handlar om hur fyra syskon ska försöka dela på arvet efter sin mor, har blivit en stor publikframgång världen över, inte minst i Sverige. Tidigare har både Pernilla August och Jesper Christensen regisserat en rad avsnitt – och nu är det dags för Trine att göra detsamma.

– Jag har aldrig regisserat tidigare, så det här är någonting jag ser fram emot. Visst, jag är ju också med framför kameran, och det gör det lite krångligare, men vi får jobba runt det.

Återförenad med Vinterberg

Till Berlin har hon kommit med Tomas Vinterbergs film "Kollektivet". Det är första gången hon och Vinterberg jobbar ihop sedan de gjorde klassikern "Festen". Och även den filmens manlige huvudrollsinnehavare Ulrich Thomsen är med i "Kollektivet".

– Det känns verkligen kul att få ha arbetat tillsammans igen. Efter "Festen" umgicks vi alla mycket, men sedan har vi ju gjort olika saker och i olika delar av världen så vi har bara träffats då och då. Det var intressant att se nu när vi alla blivit äldre och mer erfarna hur detta påverkade vårt arbete, säger Trine Dyrholm.

Inspelningen av "Arvingarna" har precis börjat, och som TT tidigare avslöjat kommer Pernilla August att återvända till serien – men nu som skådespelare.

Axel Schmidt
Svenske skådespelaren Fares Fares, Helene Reingaard Neumann, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Martha Sofie Wallström, Anne Gry Henningsen och Magnus Millang radar upp sig inför fotograferna på filmfestivalen i Berlin där "Kollektivet" visas.
Axel Schmidt
Trine Dyrholm och Ulrich Thomsen i Berlin där "Kollektivet" premiärvisas.