Sport

Trots skadan – Larsson tror på spel

Johanna Larsson. Arkivbild.
Johanna Larsson. Arkivbild.

Johanna Larsson fick problem med låret efter semifinalen i Hobart. Men starten i Australian Open ska inte vara i fara för tennisstjärnan.– Jag fick lite känningar och ville inte riskera något, säger hon till TT.

Den 54-rankade svenskan har spelat intensivt den här veckan i Hobarts WTA-turnering, där hon gick till semifinal i både singel och dubbel. Efter semifinalförlusten mot fransyskan Alizé Cornet (1–6, 1–6) drog hon sig ur dubbelsemifinalen, som hon skulle ha spelat tillsammans med nederländskan Kiki Bertens.

Larsson hade känningar av en muskelskada i låret.

– Man ligger på gränsen hela tiden och ibland går man över den. Med en grand slam så nära inpå ville jag inte riskera något utan det är viktigt att ta de här extradagarna som jag kan få och så hoppas jag att jag kan vara i topptrim till Melbourne.

Sen kvartsfinal

Det blev extra slitsamt för Larsson då hennes kvartsfinal mot Heather Watson inte var klar förrän klockan två på natten mot fredagen.

– Det var extremt med en så sen match och jag kanske slarvade med efterrutinerna. Jag var inte i säng förrän vid fyra, säger hon, men vill inte förklara bort förlusten mot Cornet med det pressade spelschemat.

– Jag var lite trött men hade återhämtat mig bra. Men jag kunde inte prestera max i singeln, vilket var tråkigt.

Börjar mot Begu

Hon säger att det ändå var en positiv vecka i Hobart och något hon tar med sig till Australian Open som startar nästa vecka. Där får hon möta rumänskan Irina-Camelia Begu i första omgången.

– Det är en tuff lottning, hon är seedad (29:a), men det är absolut något som jag känner att jag kan ta mig igenom och stå som segrare.

De möttes i september, då Begu vann kvartsfinalen i Seoul.

– Jag har spelat bra i veckan och nu är det bara att springa på, vara positiv och spela aggressivt. Då ska det kunna gå vägen i Melbourne också.

I fjol var det första gången som Larsson gick till andra omgången i Australian Open. Då var det också första gången som hon gick till en grand slam-kvartsfinal i dubbel.