Nyheter Toppnyheter

Trump-chef greps för ringa misshandel

Kampanjledaren Corey Lewandowski (tv) lyssnar på sin chef, den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Arkivbild.
Kampanjledaren Corey Lewandowski (tv) lyssnar på sin chef, den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Arkivbild.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps kampanjansvarige, Corey Lewandowski, greps av polis i Florida på tisdagen och anklagas för ringa misshandel av en journalist.

Det är handlingar från den lokala polisstationen i Florida som flera medier i USA hänvisar till, och där det uppges att Lewandowski anklagas för att hårdhänt ha greppat den amerikanska journalisten Michelle Fields arm. Händelsen ska ha inträffat på ett möte som hölls av Trump den 8 mars i år.

– Han greps i morse och släpptes sedan med krav på att inställa sig (i rätten), säger Adam Brown, talesperson för polisen i Floridaorten Jupiter, till AFP.

Men anklagelserna tillbakavisas och Donald Trumps stab meddelar i ett uttalande att "Lewandowski är helt och hållet oskyldig till anklagelsen. Han kommer att förklara sig icke skyldig och han ser fram emot att möta rätten. Han är fullkomligt övertygad om att han kommer att bli frikänd."

Läs också