Nyheter Världen

Trump dementerar inställt Ohio-möte

De starka protesterna i Chicago fick Donald Trump att skjuta upp sitt valmöte.
De starka protesterna i Chicago fick Donald Trump att skjuta upp sitt valmöte.

Efter det inställda valmötet på ett universitet i Chicago i fredags dementerar Donald Trump medieuppgifter som att han också ställt in lördagens evenemang i Cincinnati i Ohio av säkerhetsskäl.

Trump meddelar på Twitter att mötet i Ohio ska bli av och "kommer att bli fantastiskt".

0 0 #000000 0 Ohio är en av fem delstater som håller primärval på tisdag. Trump uteblev i fredags från ett planerat möte i Chicago efter bråk mellan hans anhängare och demonstranter.

De som konkurrerar med honom om att bli Republikanernas kandidat i presidentvalet fördömer de protester som ledde till att han ställde in mötet i Chicago. Men de anser att det delvis är Trumps eget fel.

– När du har en kampanj som eggar till våld, så skapar du en miljö som triggar den här sortens obehagliga meningsutbyte, säger Texassenatorn Ted Cruz.

Även Ohio-guvernören John Kasich ser protesterna som ett resultat av Trumps polariserande retorik.

Den kontroversielle affärsmagnatens valmöten har kantats av protester, men fredagens möte var det första där det kan ha varit lika många motståndare som anhängare. Tusentals personer kom till universitetet och spänningarna mellan grupperna växte. Enligt polisen skadades ingen i oroligheterna.

Charles Rex Arbogast/AP/TT
Tusentals anhängare och motståndare till Donald Trump slöt upp vid University of Illinois i Chicago.