Nyheter Toppnyheter Ekonomi

Trump medger svårigheter

Donald Trump gjorde något ovanligt – han medgav att hans kampanj har problem.
Donald Trump gjorde något ovanligt – han medgav att hans kampanj har problem.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump medger att hans kampanj har problem i delstaten Utah, vanligtvis ett säkert fäste för Republikanerna.

Donald Trump uppmanade konservativa väckelsekristna att kampanja för honom i flera viktiga nyckelstater inför det amerikanska presidentvalet.

– Vi har enorma problem i Utah, sade Trump i ett sammanträdesrum med präster, och anklagade landets medier för att oärligt bevaka hans kampanj.

Att Trump erkänner att han står inför problem är ovanligt och en ny opinionsundersökning i delstaten visar att det nu är jämnt mellan honom och Demokraternas Hillary Clinton i Utah. I andra undersökningar leder dock fortfarande Trump, men inte med samma marginaler som tidigare republikanska presidentkandidater brukar ha.

Samtidigt lovade Demokraternas Hillary Clinton att hon kommer att försvara amerikanska intressen gentemot Kina, vid ett tal i en Detroitförort i delstaten Michigan.

– Mitt meddelande till alla arbetare i Michigan och över hela USA är det här: Jag kommer att stoppa alla handelsavtal som tar död på jobb eller håller ner lönerna, inklusive Stillahavsavtalet (TPP), sade hon.

TPP är ett avtal mellan USA och elva länder kring Stilla havet som förhandlats fram av Obama.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset