Nyheter Världen

Trump ombeds sluta nämna Libyenoffer

Donald Trump i Cleveland. Arkivbild.
Donald Trump i Cleveland. Arkivbild.

Mamman till den amerikanske ambassadören som dödades under attacken mot USA:s konsulat i Benghazi, ber den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att sluta använda hennes son i sina tal, och kallar det "cyniskt".

Sonen skulle inte ha velat att minnet av honom eller hans namn användes av Trump eller det republikanska partiet, skriver mamman i ett brev till tidningen The New York Times.

"Jag hoppas att det kommer att bli ett omedelbart och permanent stopp för den opportunistiska och cyniska användningen under kampanjen", skriver hon.

Attacken mot USA:s konsulat i Benghazi i Libyen 2012, då fyra amerikaner dödades, nämndes flera gånger under Trumps tal på partikonventet i Cleveland.

Han gick till hårt angrepp mot sin konkurrent Hillary Clinton, som var utrikesminister under dådet, och gav i praktiken henne skulden för såväl dådet som terrorrörelsen IS framfart och den instabila situationen i Irak.

– Det här är arvet efter Hillary Clinton. Död, förstörelse och svagheter, sade Trump om världsläget.

Under ett annat tillfälle under partikonventet framträdde mamman till ett annan av Benghazidådets offer, och gav Clinton skulden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset