Nyheter Världen

Trump rasar – men i klar ledning

Donald Trump leder fortfarande i slaget om vem som ska bli Republikanernas presidentkandidat i USA:s presidentval.Men för första gången rasar stödet för honom.

Den senaste tiden har fastighetsmagnaten Donald Trump hamnat i flera blåsväder. På mindre än en vecka har fastighetsmagnaten Donald Trump tappat tolv procentenheter, enligt en opinionsmätning av Reuters/Ipsos.

Efter terrorattentaten i Paris sade den frispråkige miljardären att alla muslimer i USA borde registreras i en särskild databas. Han hävdade även att tusentals muslimer firade 11 septemberattackerna trots att det var helt fel.

Kritikerna rasade och gjorde jämförelser med Nazityskland. Han fick också ta emot starka protester för att under ett tal ha hånat en funktionshindrad tidningsreporter.

Enligt opinionsmätningen stöder 31 procent av de republikanska väljarna Trump som presidentkandidat. Tvåan, den pensionerade neurokirurgen Ben Carson, halkar samtidigt ner till 15 procent, medan senatorerna Marco Rubio och Ted Cruz ligger på åtta procent vardera, följda av Jeb Bush på sju procent.

Många republikaner som stödjer Trump vill bland annat deportera alla papperslösa från USA och är till stor del islamkritiska, enligt NBC News, som gjort en sammanställning av det som utmärker Trumps väljare.